Därför ska du ha persienner hemma

Du bör definitivt överväga att investera i persienner för ditt hem. De skyddar dig från solens strålar, håller ditt hus svalt (och minskar därmed kostnaderna för luftkonditionering) och hjälper dig att slappna av utan distraktioner. Persienner mörklägger rummen för att blockera solljus eller annat distraherande ljus, vilket kan vara användbart om du gillar att sova sent på helgerna, ta eftermiddagslur osv.

Persienner minskar också värmen genom att blockera överskottsvärme under dagen; detta är särskilt användbart om ditt hus tenderar att överhettas under dagen på grund av exponering för direkt solljus. Eftersom de är lätta att rengöra och använder tygmaterial som är motståndskraftiga mot fläckar och blekningsskador, är persienner lättare än gardiner att hålla rena.

Dessutom har persienner ett antal andra fördelar:

– De gör att dina rum inte blir överfulla med gardiner och stänger.

– De erbjuder avskildhet och gör det möjligt för dig att se ut utan att andra ser in, och vice versa.

– De minskar buller utifrån från förbipasserande trafik, högljudda grannar, skällande hundar etc., vilket gör att du kan sova lugnare på natten . Därför är persienner ett bra val för sovrum. Dessutom blockerar persienner upp till 99 % av både UVA- och UVB-strålar , vilket skyddar din familj från solens skadliga ultravioletta strålning, samtidigt som de kan njuta av naturligt ljus genom fönstren under dagen.

Persienner finns i olika färger, material och utföranden för att passa alla rum i. De är ett utmärkt val för både fönster och dörrar. Persienner är populära fönsterbehandlingar i sovrum, badrum, hemkontor, studierum, kök eller var som helst där ljusreglering, mörkläggning av rum eller avskildhet krävs.

Persienner finns i ett stort antal olika stilar som passar till alla typer av inredning. Vissa persienner har lameller med färgade pärlor mellan dem; persienner med denna typ av lameller kallas för blinds. Andra persienner har lameller utan mellanrum. Om du vill hålla nyfikna ögon borta men ändå släppa in naturligt ljus, välj persienner med lameller som sitter närmare varandra, så att risken är mindre att någon kan se igenom dina persienner om de tittar tillräckligt noga.